Djurförsäkring

På marknaden idag finns det nästan lika många djurförsäkringar som det finns husdjur och djur som används i bruk. Det finns olika målgrupper som behöver olika sorters djurförsäkringar. Djurförsäkringar avseende kreatur och djur som är uppfödda i ekonomiskt syfte gör att den ekonomiska förlusten blir mindre kännbar för djurägaren om djuret blir sjukt eller avlivas.

Jämför försäkringar nu, klicka här!

För husdjur finns det också en mängd olika djurförsäkringar. En hundägare som ska försäkra sin hund behöver ta hänsyn till hur hunden ska användas. Om hunden i första hand är ett sällskap, en utställningshund, avelshund, tävlingshund, en jakthund eller någon annan form av brukshund så har det betydelse för vilken typ av djurförsäkring som ska skaffas för just det den hunden. Försäkringsbolagen ställer gärna upp med att arbeta fram en lämplig försäkring för den aktuella hunden och dess användningsområden.

Även för katter bör ägaren teckna djurförsäkring. Speciellt katter som går ute. Innekatter löper inte alls så stor risk att bli smittade av kattsnuva eller kattpest, men även innekatter kan råka illa ut, varför även de behöver en djurförsäkring. Katter som går ute är utsatta för väldiga faror dels med tanke på trafik och dels med tanke på smitta från andra katter. Att åka in till jourhavande veterinär med en smittad katt kan kosta över 5 000 kronor för behandling inklusive övernattning så en djurförsäkring ska absolut inte förringas, dessutom gäller det att fundera på vilka åkommor djurförsäkringen ska täcka.

En annan djurförsäkring värd att nämna är den som avser hästar, som ofta kan vara mycket värdefulla, både eftersom de är dyra men dessutom kan fungera som inkomstbringare. En del gör misstaget att underförsäkra hästen, för att försöka spara pengar, men just hästar råkar ofta ut för skador, i benen till exempel. Om ägaren använder hästen som fritidshäst eller sporthäst har naturligtvis betydelse för vilken typ av djurförsäkring som är bäst, men oavsett vilket så ser en ansvarsfull ägare till att genom djurförsäkringen möjliggöra att hästen kan behandlas vid sjukdom eller skada. En operation av häst kan bli väldigt dyr och det är sällan något som ägaren klarar av utan en giltig djurförsäkring.